Reiseblogg fra Travellerspoint

Dag nr. 5 i det grønne landet.

Her hvor de bare drikker vann fra springen av og til...

sunny 17 °C

Hei alle kjente og ukjente!
Har opp til flere ganger prøvd å lage et innlegg her, men hver gang jeg har skrevet har vi blitt fri for internett og alt har gått rett til dundas.
Hvor skal jeg begynne?? Vi har bare vært i Grønland i 5 dager, men det føles som to uker allerede. Vi landet mandags morgen i en liten bygd som heter Kangerlussuaq, og ble ganske sjokka når vi så hvordan det så ut der. Vi hadde jo ikke sett noen bilder fra den byen, og dette var det totalt motsatte av det vi hadde sett for oss. Vi hadde kanskje tenkt at det skulle være litt snø på bakken, litt kuldegrader, og litt mer mennesker, siden den internasjonale flyplassen lå her. Men neida. En helt øde bygd, ingen snø, ingen mennesker, nesten ingen hus, MYE MYGG! Likner litt på Texas. Eller Finnmarksvidda kanskje..

Etter å ha blitt innkvartert på rommet vårt litt utenfor ”sentrum” gikk vi oss en tur til butikken for å handle mat. Sånn som alltid ellers når man er å reiser i nye land, er man jo litt usikker på om det er mulig å drikke vannet som kommer ut av krana (kall oss gjerne dum….) så vi spurte en mann på butikken om man drakk vann fra springen her ? Han stoppa opp, så lenge litt ut i luften og tenkte seg godt om før han svarte ”sometimes”. SOMETIMES??
Vel, selv om livet handler om å ta sjanser, kjøpte vi en flaske med 2 liter vann. Det viser seg da at det går helt fint å drikke vannet her…

Resten av dagen i spøkelsesbyen gikk for det meste til soving ettersom vi ikke fikk noe søvn natta før vi reiste, og neste morgen var det av sted igjen til en litt større by. Nuuk. Hvor vi er nå.
(Det har stått i bøkene våre at Nuuk er den mest urbane byen i Grønland. Det kan vi jo bare avklare med en gang at den ikke er. )
Første dagen vår her , inne på en platebutikk (den eneste i Nuuk) traff vi en som het Inuk. En 22 år gammel gutt som jobba der. Han anbefalte oss et par plater med lokal musikk på, og jeg la merke til at gutten som var avbildet på det ene coveret ligna sinnsykt mye på han selv. Det viste seg da at Inuk var en lokal kjendis og hadde gitt ut plate med kompisen sin.
Perfekt intervju objekt tenkte vi, og styrta hjem for å forberede noen spørsmål vi kunne stille han.
Vi har fått en kjempe bra intervju med han og til og med fått vært med på bandøving med bandet hans!

Vi har forberedt noen spørsmål vi kunne stille en eller annen gammel fisker som jobber nede på fisketorget her, men vi fant ut at det var ganske håpløst. Etter en halvtime nede på fisketorget fant vi ut at det var ingen der som verken snakka Norsk-dansk eller Engelsk..
Men nå skal vi om bord på en båt i kveld som skal ta oss til Grønlands nest største by, Sisimiut. Så kanskje vi kommer i kontakt med en gammel skipper der! Båtturen blir å ta hele 19 timer…
Så langt er Grønland absolutt et sjarmerende land. Alle hundene her går fritt, alkisene sitter ikke hjemme alene og sturer, de sitter ute i gresset i sola sammen med sine alkis venner, det er ingen trær her, tannbørster er veldig billige her, prevensjon er fremdeles gratis her, det er lov å røyke inne, de smiler ikke på bilder her, de klipper ikke plenen i hagen og de selger pakker med 32 tamponger i. Altså, dobbelt så store pakker som vi har i Norge. Hvor lang mensen har de egentlig på Grønland!? Ganske irriterende ettersom de tar ganske mye plass i sekken min.
Uansett, det har vært et fint opphold her i Nuuk. Været har vært kjempe fint og jeg tror vi har pakket med oss for mye varme klær. Hvertfall om været fortsetter slik som det har vært nå. Skyfri himmel og masse masse sol og varmegrader. Forhåpentligvis blir det litt kaldere jo lengre nord vi kommer.
Klem fra Eskimo-Kjersti!

Skrevet av Pleym 18:02 Arkivert i Grønland Tagged backpacking

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Kommentarer

Måtte melde meg inn som bruker av Travellerspoint for å få mere informasjon. Der har du lagt inn bilder du har tatt, og de var kjempeflotte. Spesiellt det av Inuit jenta Hvorfor legger du ikke ut bilder her på bloggen din? Dessuten synes jeg du burde skrive oftere her. Vi her hjemme er utsultet på nytt stoff.

fra Helene Røk

Du må være medlem av Travellerspoint for å reagere på denne reiseblogg.

Enter your Travellerspoint login details below

( Hva er dette? )

Hvis du ikke er Travellerspoint medlem kan du gratis bli medlem.

Bli medlem av Travellerspoint